Ontwerp je eigen verpakking!

Jouw eigen ontwerp op een verpakking van Tetra Pak. Hoe cool is dat!
Je kunt het zo netjes of zo gek maken als je wilt. Je moet natuurlijk wel een naam verzinnen voor je drank en die moet op de verpakking voorkomen. En om het helemaal af te maken, verzin je ook een smaak van de drank, waar je dan de plaatjes of tekeningen op afstemt.

Als je er tevreden mee bent, kan je hem insturen. Je verpakking komt dan in 3D op ons Pinterestboard. En één keer per maand wordt de mooiste inzending gekozen. Deze komt als hoofdafbeelding op de site en de winnaar krijgt een mooie poster thuis gestuurd. Doe je mee?

Dit is wat je moet doen

Op deze pagina kan je een platte tekening van een verpakking downloaden om zelf te printen. Dat is wat de echte ontwerpers ook gebruiken om een verpakking te ontwerpen. De lijnen geven aan hoe de verpakking gevouwen wordt. Maar je tekent of schildert natuurlijk het best op een plat stuk papier!

Download tekening

Als je klaar en tevreden bent, scan je het ontwerp in en stuur je het op. Zorg ervoor dat de mail niet groter is dan 5 MB.

Stuur in!

Je kunt het ook in een grote envelop doen en opsturen naar: Tetra Pak B.V., o.v.v. Pak van de maand, Oostelijke Randweg 48, 4782 PZ Moerdijk, Nederland.

Wij zorgen er dan voor dat de verpakking in een 3D-programma geladen wordt, zodat je je verpakking ‘in het echt’ kunt bekijken. De mooiste inzendingen zetten we op onze website. Met jouw naam als ontwerper erbij natuurlijk!

Maak je eigen pak

Je kunt natuurlijk ook zelf je ontwerp vouwen tot een verpakking! Snij of knip het ontwerp uit langs de buitenlijnen (pas op voor je vingers) en gebruik de lijnen als vouwlijnen.

Voor extra stevigheid plak je het ontwerp eerst op een stuk dun karton (geen ribbeltjeskarton!) en maak je via de vouwlijnen hulplijnen door met de botte kant van een mes het karton in te drukken, dit vouwt een stuk makkelijker. Succes!